Sütőtökös-rozmaringos tészta

  • 2013.09.20.
  • 4

Nagyon finom és laktató egytálétel. Egy baja van:
nehezen lehet abbahagyni. :-)Hozzávalók:25 dkg sütőtök1 fej lila hagyma3-4 gerezd fokhagyma4-5 tk. rozmaring2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só - ízlés szerint3-4 tk. Vegamix / Reform Vito ételízesítő / Naturella vegetakb. 2 dl víz2 dl növényi tejszín3 ek. sörélesztőpehely
2 ek. kukoricakeményítő--25 dkg bio tönköly háromszínű kagylótészta1-2 ek. tökmagolajElkészítés:A lila hagymát felkockázzuk, majd az olaj és víz keverékén megpároljuk. Eközben a sütőtököt is megpucoljuk és egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. A megpárolódott hagymához hozzáadjuk a sütőtököt, sóval, rozmaringgal, ételízesítővel és széttört fokhagymával ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Félkeményre főzzük, majd a keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 5 dkg-nyi főtt sütőtököt, amelyet a tejszínes-keményítős öntetbe beleturmixolunk, ez is finom ízt és sűrű krémes állagot kölcsönöz majd az ételünknek, és mindezt beleöntjük. Ezzel összefőzzük. Ekkor adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, melyet 1-2 percig még főzünk és máris készen vagyunk :-) Tönköly vagy durum tésztával tálaljuk.
TIPP: Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.