Zöldbab fasírt

  • 2013.07.23.
  • 1

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban nem szerettem volna ismét főzeléket készíteni (inkább tökfőzelék készült, mert az is volt még "hazai"), így fasírtot gyártottam belőle. Hm, nagyon eteti magát, finom. Érdemes kipróbálni, akár többször is :-)Hozzávalók:50 dkg zöldbab3 ek. lenmagpehely3 szelet tk./rozs kenyér1 csokor friss petrezselyem3-4 tk. só (ízlés szerint csökkenthető/növelhető az adag)2-3 tk. őrölt köménymag1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma3-4 ek. 100 % extra szűz olívaolajElkészítés:A zöldbabot megmossuk, és apró darabokra vágjuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és roppanósra pároljuk. A hagymát szintén felvágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. A kenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a megpárolódott hagymát, leszűrt zöldbabot, a köménymagot, felaprított petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, és a lenmagpelyhet. Mindezt összedolgozzuk és olajjal kikent tepsibe téve kisütjük (160 fokon, egyszer forgatjuk, kb. 30 perc a teljes sütési idő).

Címkék

Fasírt Feltét