Grillparádé a konyhában

  • 2013.05.28.
  • 5

Tegnap este

férjemmel grillpartit tartottunk, egy "benti grill készülék" segítségével.
Mi ezeket tettük bele:1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga1 kisebb cukkini4 nagyobb burgonya3 közepes sárgarépa4-5 rózsa brokkoli1 piros húsú paprika1 zöld húsú paprika15 dkg laskagomba1 fej hagyma4 gerezd fokhagyma15 dkg füstölt tofu
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj2 tk. kakukkfű4-5 tk. Bad IschlerfűszersóElkészítés:Minden zöldséget alaposan megmosunk. A burgonyát
rusztikus hasábokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és szintén hasábokra vágjuk. A cukkinit felkarikázzuk, a gombákat rusztikus kockákra vágjuk, a paprikákat hasábokra szeljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát felkarikázzuk. A spárga végén lévő fás részeit levágjuk, majd mindegyiket keresztben félbevágjuk. A tofut kockázzuk. Először az olajjal kikent sütőbe a burgonyát és a sárgarépát tesszük bele, és fedő alatt 120 fokos hőmérsékleten pároljuk-pirítjuk. Erre kb. 10 perc múlva a spárgát, cukkinit, gombát, brokkolit helyezzük, itt félidőben (5 perc után) már levesszük a fedelet, és 140-150 fokra kapcsolva a sütőt újabb 5 perc sütést követően a hagymát, paprikát, egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a kockázott tofut is hozzáadjuk. Mindezzel ismét 10 percig sütjük. Ekkor sózzuk, ill. mi kakukkfüvet és Bad Ischler fűszersót adtunk hozzá. Frissen, salátával vagy rizstejszínes öntettel, esetleg önmagában tálaljuk.TIPP: Tökéletes bele a Goody-foody is, csak ez most nem volt itthon.