Hagymás mustáros almás májpástétom

  • 2020.05.21.
  • 6



Hozzávalók:1 kg csirkemáj1,5 evőkanál kacsazsír3 nagyobb lilahagyma6 gerezd fokhagymafrissen őrölt tarkaborsmajorannakb. 1,5 dl száraz rozé3-4 evőkanál mustár3 db golden almapici sóElkészítés:A májat megtisztítom és falatnyi darabokra vágom.Az almát meghámozom és kis kockákra vágom.A lilahagymát laskára vágom, majd a kacsazsíron megfonnyasztom.A megdinsztelt hagymát felöntöm rozéval, hozzáadom a mustárt, borsozom, szórok bele némi majorannát, majd fedő alatt puhára párolom.A megpárolódott hagymára szórom a májat, hozzáadom a zúzott fokhagymát, átkeverem, majd fedő alatt puhára párolom.A főzés vége felé hozzáadom a kockára vágott almát, és tovább párolom a májjal.Amikor a máj megfőtt (nem kell neki sok idő, max. 15-20 perc, bár sokan ennél rövidebb ideig főzik csak), kóstolás után még fűszerezem (pici bors, majoranna, esetleg mustár ha nem elég).
Amikor félig kihűlt, villával darabosra törtem, picit megsóztam, és friss pirítósra kenve tálaltam.