Epres tejbegrízes szelet sütés nélkül

  • 2020.05.31.
  • 6


Itt az eperszezon, már mindjárt vége is. Bár ez az édes finomság önmagában is eszegetve isteni, remek sütemény alapanyag is. Főleg ha meglepnek egy fél ládányi mennyiséggel. :-)

Egyszerű, villámgyors tejbegrízes szelet eperrel turbózva, sütés nélkül. Ha nincs időnk pepecselni, sütögetni, és szeretjük a tejbegrízt és az epret, nem fogunk csalódni.Hozzávalók:A krémhez:40 dkg eper20 dkg búzadara8 dl tej5 dkg eritrit3 evőkanál barnacukor1 kávéskanál őrölt bourbon vaníliakb. 25 dkg babapiskótakb. 2 dl tej a piskóta áztatásához+ eper a tetejére

Elkészítés:Az epret kicsumázom, megtisztítom, majd apróra vágom, utána villával összepaszírozom.A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzök: a tejet felforralom, beleszórom a grízt, majd alacsony lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm.A tejbegrízhez hozzáadom a cukrot, az eritritet, az őrölt vaníliát és az eperpépet, és habverővel homogénné keverem.A babpiskótát megmártom a tejben, majd egy szögletes üvegtálban szorosan sorba rendezem. Erre kenem a grízes-epres krém felét, majd megint egy réteg piskóta következik, és rákenem a krém másik felét.A tetejét félbevágott eperrel díszítem.Néhány órát hűtőben "érlelem" tálalás előtt.