Pikáns hagymás sütőtök

  • 2019.02.02.
  • 1







Hús mellé köretnek, vagy akár önmagában is nagyon finom pikáns fűszerezésű, hagymával és fokhagymával sült sütőtök. Bár inkább párolódottnak mondható, mert fóliával lefedve sütöttem, és csak végén pirítottam rá egy picit.


Hozzávalók:1 db közepes méretű sütőtök1 fej lilahagyma2 fej vöröshagyma1 egész fej fokhagymasófrissen őrölt tarkaborsfrissen őrölt szegfűborspici kókuszzsír a tepsit kikenni
Elkészítés:A sütőtököt meghámoztam, kettévágtam, a magját kikapartam, majd a tök húsát kockákra vágtam.A hagymát laskára vágtam, a fokhagymát felkarikáztam.Egy tepsit vékonyan kikentem kókuszzsírral. Beleszórtam a tököt, a hagymát és a fokhagymát, sóztam-borsoztam (a tarkaborsot nem sajnáltam, hogy picit csípjen, a szegfűborstól pedig pikáns lesz), és kézzel alaposan összeforgattam.A tepsit fóliával lefedtem, 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, és addig sütöttem, míg a tök megpuhult. A végén levettem a fóliát, és pár percig még sütöttem.