Cukormentes meggyes diós zabkeksz

  • 2019.02.03.
  • 3







Hozzávalók:15 dkg kókuszzsír15 dkg eritrit2 db tojás15 dkg zabpehelyliszt1 púpos teáskanál sütőpor1 nagy csipetnyi só18 dkg zabpehely (fele nagyszemű, fele aprószemű)10 dkg dió durvára törve5 dkg aszalt meggy apróra kockázva1 db bio citrom héja reszelve
fél bio citrom kifacsart leve1 teáskanál vanília kivonat 2 teáskanál őrölt fahéj Elkészítés:A kókuszzsírt az eritrittel kikevertem, majd hozzáadtam a tojásokat és a vaníliakivonatot és simára kevertem.Hozzáöntöttem a citromlevet, beleszórtam a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a citromhéjat, a zabpelyhet, a fahéjat, a diót és az aszalt meggyet, majd összegyúrtam.Kb. 15 percet pihentettem a masszát.A sütőt 160 fokra melegítettem. (Az eritrit miatt nem tanácsos ennél magasabb fokon sütni.)A tésztából kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, pogácsa alakúra formáztam majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorjáztam.160 fokos sütőben kb. 15 percig sütöttem.