Zöldséges paradicsomos bulguros csirke egytál

  • 2019.01.27.
  • 9



Hozzávalók:50 dkg csirkemellfilékb. fél evőkanálnyi kókuszzsír
pici száraz rozé és száraz vörösbor1 db sárgarépanéhány kelkáposzta levélkelbimbó (nem mértem pontosan, kb. két nagy maréknyi lehetett)1 doboz konzerv kukorica1 doboz passzírozott paradicsom8 gerezd fokhagymabazsalikomProvance-i fűszerkeveréksófrissen őrölt tarkabors és szegfűbors1 bögre bulgur + két és fél bögre víz + lestyán + őrölt tarkabors + só
Elkészítés:A húst csíkokra vágtam, és kevés kókuszzsíron fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam, adtam hozzá 4 gerezd zúzott fokhagymát, provance-i fűszerkeveréket, öntöttem alá kevés száraz rozét és pici vizet, és fedő alatt párolni kezdtem. Párolás közben az elfőtt levet pici száraz vörösbor és víz keverékével pótoltam.Míg a hús főtt, a bulgurt két és félszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, sóztam, borsoztam, adtam hozzá szárított lestyánt, és fedő alatt alacsony hőfokon addig főztem, míg az összes vizet beszívta. (Kb. 10-15 perc.)A kelkáposztát csíkokra vágtam, a kelbimbót felnégyeltem, a répát kockáztam.Amikor a hús félig megfőtt, a zöldségeket rászórtam a húsra és tovább pároltam.Miután a zöldségek is megpárolódtak hozzáadtam a konzerv kukoricát, a megfőtt bulgurt, a passzírozott paradicsomot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, bazsalikomot, még egy kis provance-i fűszerkeveréket, és pár perc alatt összeforraltam.