Cukormentes túró rudi torta sütés nélkül - szénhidrátszegény, lisztmentes

  • 2019.01.13.
  • 3


Pikk-pakk összedobható, se hozzáadott cukor, se liszt nincs benne, és még sütni sem kell. Kicsit hamis ugyan a torta megnevezés, mert nincs tésztája, no de végül is a túró rudi se tésztás. ;-) Ez a finomság viszont jóval egészségesebb a klasszik túró rudinál, és ráadásul még finomabb is.

Mivel elég lágy, egy kicsit szétterül, nem lehet szépen, tortaként szeletelni, de az ízére nincs panasz. Ronda és finom.


Hozzávalók a túrós réteghez:45 dkg félzsíros túró4 evőkanál görög joghurt4-5 evőkanál eritrit 1 bio citrom reszelt héja1-2 evőkanál frissen facsart bio citromléőrölt vaníliarúd ízlés szerinti mennyiségben1 csomag zselatin fix

Elkészítés:A túrót villával összetörtem, majd a joghurttal alaposan összekevertem.Hozzáadtam a reszelt citromhéjat, citromlevet, vaníliát és az erirtitet.Végül beleszórtam a zseltin fixet és gyorsan összekevertem.A masszát egy kisebb méretű kapcsos tortaformába simítottam.

Hozzávalók a csokis réteghez:45 gramm kukoricakeményítő4 evőkanál cukrozatlan, jó minőségű kakaópor5 dl zsírszegény tej3-4 evőkanál eritrit

Elkészítés:A kukoricakeményítőt és a kakaót egy edényben kevés tejjel simára kevertem.A maradék tejet apránként hozzáadva összekevertem, majd alacsony hőmérsékleten felforraltam.Amikor felforrt levettem a tűzhelyről és eritrittel édesítettem.A pudingot a kapcsos tortaformába a túrós réteg tetejére simítottam, majd hűtőbe tettem néhány órára.Tálalás előtt a tortát a keret mellett éles késsel óvatosan körbevágtam, hogy elváljon az oldalától, majd levettem róla a keretet.