Tojásos kukoricasaláta csemege uborkával

  • 2018.12.31.
  • 3





Íme egy fincsi "ál-majonézes" saláta, remek szilveszteri finomság, jól megy az éjféli virslihez. Pikáns, savanykás, jól csúszik az óév búcsúztató itóka mellé.

Hozzávalók:3 doboz konzerv csemege kukorica9 db tojás8-10 db csemege uborka (konzerv, kis méretű uborkák)4,5 dl natúr joghurt (zsírszegény)2 evőkanál mustársófrissen őrölt tarkabors

Elkészítés:A keményre főtt tojást tojásszeletelővel keresztbe és hosszába is felvágtam, majd összekevertem a kukoricával. (A kukorica levét előtte leöntöttem.)Az uborkákat felkrikáztam és a tojásos-kukoricás keverékhez adtam.A joghurtból és a mustárból öntetet kutyultam, kicsit sóztam és borsoztam, majd a kukoricás keverékhez adtam .Pár óra hűtőben érlelődés után lesz az igazi.