Zöldborsós pulykamáj bulgurral

  • 2018.01.29.
  • 7




Hozzávalók:
1 kg pulykamáj5 db közepes méretű vöröshagymakókuszzsír1 egész fej fokhagyma60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)25 dkg bulgur2 dl száraz fehérborszárított zöldségekmajoránnaborsikafűpetrezselyemsófrissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A bulgurt pici kókuszzsíron megpirítottam, majd felöntöttem kb. kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítettem sóval, borssal, került bele petrezselyem és szárított zöldség. Fedő alatt kb. 10-15 percig pároltam alacsony hőfokon.A bulgurhoz hozzáadtam a zöldborsót, és fedő alatt összepároltam.A májat megtisztítottam és csíkokra vágtam.A vöröshagymát laskára vágtam, majd kókuszzsíron megdinszteltem.A vöröshagymára szórtam a májat, majd addig sütöttem, míg minden oldala sötét színű lett.Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam, került bele jó sok majoránna és borsikafű, száraz fehérbor, majd fedő alatt kb. 15 perc alatt alacsony hőfokon puhára pároltam. Több nem kell a májnak, különben megkeményedhet. Negyed óra alatt tökéletesen átfő.A zöldborsós bulgurt a hagymás májhoz öntöttem, levettem a tűzhelyről, összekevertem, kicsit megsóztam, és kb. 5-10 percig még lefedve hagytam.