Túrós zabpelyhes pogácsa

  • 2018.01.22.
  • 2


A pogácsa általában nem épp alakbarát finomság: lisztes, zsíros, szénhidrátdús, nem tartozik a fitt falatok közé. De olyan finom... Meg hát eleink is ezt ették,
a jó kis hamuban sült pogácsát, és ma is
a bulik és zsúrok elmaradhatatlan kelléke. A legjobb sós sütemény a világon, ez nem is vitás.


A jó hír, hogy megsüthetjük diétás, szénhidrátszegény formában, és ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető, nem kell sem keleszteni, sem gyúrni-nyújtani. Nincs benne sem fehér liszt, sem zsír, sem élesztő. És nagyon finom!! A legjobb fitt-pogi recept, ami igazán "pogácsás".

Az eredeti recept a www.salatagyar.hu oldalról származik, Reya gasztroblogjából, a receptért katt ide.




Hozzávalók:

35 dkg zsírszegény túró3 db tojás6 dkg zabpehely6 dkg zabpehelyliszt2 csapott teáskanál himalája sófűszerek ízesítésként (nálam most szárított snidling, őrölt szárított fokhagyma és őrölt köménymag)kb. 5 dkg reszelt sajt a tetejéreElkészítés:A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.Néhány órát a hűtőszekrényben pihentetjük.Sütőpapírral bélelt tepsire kb. fél evőkanálnyi halmokat sorjázunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.