Egyszerű ecetes káposztasaláta

  • 2018.01.24.
  • 9




Húsos ételek finom, egészséges kísérője ez a házi savanyúság, de magában eszegetni is jó. Hűtőben sokáig eláll, így nagyobb adagot is készíthetünk belőle.

Hozzávalók:

1 db közepes méretű fejes káposzta
himalája só (1 kg felszeletelt káposztához 1 púpos evőkanál mennyiség)kb. 1-1,5 liter víz2 evőkanál nyírfacukor2 evőkanál bio almaecet2 evőkanál borecet1 teáskanál őrölt köménymagfrissen őrölt tarkabors
Elkészítés:

A káposztát csíkokra vágtam és egy nagyobb tálba tettem.Megsóztam és alaposan összekevertem, majd állni hagytam a sóban kb. 1 órát.Míg állt a káposzta, elkészítettem a levét. A vízhez adtam a nyírfacukrot, az ecetet, a köménymagot és a borsot, majd addig kevergettem, míg feloldódott a cukor is. Érdemes megkóstolni, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük még, ki hogy szereti, édesebben vagy savanyún, esetleg jó köményesen.A káposztából kinyomkodtam a sós levet, egy nagyobb befőttes üvegbe tettem, majd felöntöttem a fűszeres lével.