Csokis-diós-zabpelyhes muffin cukormentesen

  • 2017.11.01.
  • 4




Egyszerű kakaós muffin dióval és cukormentes csokival, liszt helyett zabpehellyel, cukor helyett xilittel. Gyorsan összedobható, finom, és egészségesebb, mint lisztes-cukros társai.

Ez a mennyiség egy 12 db-os muffin tepsihez elegendő.



Hozzávalók:
15 dkg dió aprítva8 dkg cukormentes étcsokoládé aprítva (most narancsos került bele)1,5 bögre zabpehely darálva (előre meg szoktam őrölni egy nagyobb mennyiséget, csatos üvegben tárolom, így nem kell sütés előtt ezzel bajlódni, de vehetünk zabpehely lisztet is ha nem szeretünk darálgatni)3 csapott evőkanál zabpehely1 teáskanál szódabikarbóna0,5 bögre xilit (porított került bele, magunk is megdarálhatjuk)1 tojás2 púpos evőkanál jó minőségű kakaópor (nem cukrozott!)¾ bögre tej6 dkg vaj (kissé megolvasztva)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 175 fokra, a muffinformát pedig kibéleltem muffinpapírral.A diót és a csokit késsel felaprítottam.Az őrölt zabpehelyben elkevertem a szódabikarbónát, majd hozzákevertem a xilitet, a kakaót, a zabpelyhet, az aprított diót és az aprított csokit.A tojást, az olvasztott vajat és a tejet habverővel összekevertem, majd összedolgoztam a zabpelyhes eleggyel.A masszát a formákba kanalaztam (kb. 1 nagy evőkanálnyit egy formába), és kb. 25 percig sütöttem.