Egészséges, szénhidrátszegény pizza - túrópizza

  • 2017.06.22.
  • 4







Szénhidrátszegény, lisztmentes, túró alapú pizza, fehér liszt helyett zabpehelyből és lenmagból. A tészta kissé lágy (ettől függetlenül finom), aki "masszívabbra" szeretné, emelheti a zabpehely mennyiségét, plusz 3-4 evőkanálnyit még biztosan elbírna, legközelebb úgy is kipróbálom.




Hozzávalók a pizzatésztához:45 dkg félzsíros túró5 evőkanál zabpehely megőrölve5 evőkanál lenmag megőrölve2 db egész tojás1 evőkanál tejföl1 evőkanál natúr joghurt3 gerezd fokhagyma1 nagy csipet sókevés őrölt tarkabors
Elkészítés:A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük.Hozzáadjuk a túrót és azzal is alaposan elkeverjük.A lenmagot és a zabpelyhet konyhai aprítógéppel megőröljük, majd a túrós elegyhez szórjuk. A masszát alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percig pihentetjük.Míg a tészta érik, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, vékonyan megkenjük kókuszzsírral, majd a masszát a sütőlemez közepére borítjuk. Kanállal lenyomkodva kör alakúra formázzuk, vigyázva, hogy ne legyen túl vékony.A tésztát a sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük 175-180 fokon.Kivesszük a tésztát a sütőből, megpakoljuk tetszőleges feltétekkel (nálam most fokhagymás tejfölös alapra került sonka, lila hagyma, paradicsom és reszelt sajt), majd visszatoljuk a sütőbe kb. 20-25 percre.