Spenótos köleses sertéscomb

  • 2017.02.11.
  • 4


Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb20 dkg köles3 db közepes méretű lila hagymakb. 1-2 evőkanál kókuszolaj90 dkg leveles spenót (fagyasztott)8-10 gerezd fokhagyma2 dl tej150 gramm tejfölsóőrölt tarkaborsbio ételízesítő (só- és adalékanyagmentes)kevés szerecsendiókb. 1 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér)

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és felkockázzuk.A lila hagymát apróra kockázzuk, majd kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk.Hozzáadjuk a húst, majd kevergetés mellett fehéredésig sütjük.
Adunk hozzá zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórhatunk bele kevés bio ételízesítőt, majd alaposan elkeverjük.Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk.Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a spenótot, a kölest, reszelünk bele kevés szerecsendiót, és hozzáöntjük a tejet. Fedő alatt addig főzzük, míg a köles is megfő, ez kb. 10-15 perc. Közben többször belekeverünk, és ha nagyon besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk.Amikor megfőtt, keverünk hozzá egy kis tejfölt és tálalhatjuk is.