Sütőtök krémleves

  • 2017.01.07.
  • 9












Édeskés, fűszeres, krémes, tápláló finomság a hideg téli napokra. Forrón az igazi!




Hozzávalók:1 db közepes méretű sütőtök2 db vöröshagyma8 gerezd fokhagymakevés olívaolaj2 teáskanál bio ételízesítőőrölt tarkaborssószerecsendió2 dl tejszín2 evőkanál tejföl


Elkészítés:A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk.A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, és pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele kevés bio ételízesítőt (elhagyható), átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.Fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk. A párolás vége felé reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót.Amikor a tök megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt, majd botmixerrel pürésítjük.