Sajtos-hagymás-baconos muffin

  • 2015.12.27.
  • 4





Szilveszter közeledtével itt egy újabb remek sörkorcsolya. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető ahogy általában a muffinok, a végeredmény pedig egy különleges sós finomság, alkoholos italok kiváló kísérője.



Hozzávalók:

2 bögre liszt1 bögre pirított hagyma (kb. 1 fej vöröshagyma és 1 kisebb póréhagyma apróra vágva, és egy evőkanál libazsíron megdinsztelve)1 bögre tej1 bögre reszelt füstölt sajt (kb. 20 dkg)5 dkg kockázott angolszalonna kissé megpirítva2 nagy tojás3 evőkanál olaj1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a muffinformákat pedig kibéleltem muffinpapírral.A lisztben elkevertem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a pirított hagymát, a pirított szalonnát és a reszelt sajtot majd összedolgoztam.Habverővel összekevertem a tojást, a tejet és az olajat, és a lisztes elegyhez kevertem.A masszát a formákba kanalaztam (egy formába kb. 1 púpozott evőkanálnyi tészta került), majd kb. 16-18 percig sütöttem.