Tárkonyos csirkeleves

  • 2015.10.19.
  • 6






Ki a levest szereti, rossz ember biztosan nem lehet! Szemet gyönyörködtető, testet-lelket átmelegítő pikáns forró finomság a borús, hűvös napokra.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé3 szál sárgarépa2 szál petrezselyemgyökér30-40 dkg zöldborsó (fagyasztott)25 dkg csiperkegomba2 fej vöröshagymakb. 4-5 gerezd fokhagymakevés olívaolajsó, őrölt fehérborsszárított morzsolt tárkony2,5 dl tejszín (a habtejszín jobb, mint a főzőtejszín!)2 dl tejföl1 csapott evőkanál lisztfél citrom leve

Elkészítés:

A csirkemellet, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret felkockáztam, a vöröshagymát felaprítottam, a gombát pedig szeletekre vágtam.Az aprított vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a húst és folyamatos keverés mellett addig sütöttem, míg minden oldala átfehéredett.Sóztam, borsoztam, kevés tárkonnyal megszórtam, hozzáadtam a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zúzott fokhagymát, vízzel felöntöttem, hogy ellepje, és fedő alatt főzni kezdtem.Amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadtam a zöldborsót és a gombát, visszafedtem és készre főztem.A levest végül a lisztből, tejfölből és tejszínből habverővel kevert habarással besűrítettem, szórtam bele még egy pici tárkonyt, adtam hozzá kevés frissen facsart citromlevet, és egy-két perc forralás után tálaltam.