Kakaós tiramisu

  • 2013.06.21.
  • 7







Hozzávalók:




babapiskóta0,5 l habtejszín50 dkg mascarpone3 csomag bourbon vaníliás cukorporcukorkakaópor (jó minőségű, cukrozatlan)tejegy kevés főzött kávéétcsoki


Elkészítés:


Kakaóporból, kevés porcukorból és langyos tejből kakaót kavartam egy mély tányérban, majd hozzáöntöttem kb. egy adagnyi főzött feketekávét.A jól behűtött habtejszínt a vaníliás cukorral és kevés porcukorral kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a mascarponét, és rövid ideig tovább vertem.A babapiskótákat egyenként megmártogattam a kávés kakaóban, majd egy üvegtálba szorosan egymás mellé sorakoztattam őket egy rétegben.A piskótasor tetejére rákentem a tejszínhabos-mascarponés krém felét, majd vékonyan megszórtam kakaóporral, és reszeltem rá az étcsokiból.A krémre újabb sor kakaóban áztatott piskótát rétegeztem, majd rákentem a krém másik felét, tetejét pedig kakaóporral és reszelt étcsokival díszítettem.Betettem a hűtőszekrénybe, és 4-5 órát érleltem fogyasztás előtt.