Epres túrós poharas desszert

  • 2013.06.01.
  • 3















Végre itt az eperszezon!


Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró5 dl tej5 dkg kukoricakeményítő5 dkg bourbon vaníliás cukor2 evőkanál porcukorkb. 60 dkg eper passzírozva + eper díszítésnek a tetejérebabapiskóta

Elkészítés:
A tejből, a kukoricakeményítőből, a porcukorból és a vaníliáscukorból pudingot főztem: A kukoricakeményítőhöz hozzáadtam a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd kevés tejjel csomómentesre kevertem. A tejet hevíteni kezdtem, majd amikor felforrósodott, hozzáöntöttem a keményítős masszát és addig főztem, míg felforrt.Amikor a puding félig kihűlt, hozzáadtam a túrót és alaposan összekevertem.Az epret megmostam, leszedtem a csumáját majd
krumplinyomóval pépesre törtem.A poharak aljába szedtem egy réteg vaníliás túrót, rátettem egy réteg babapiskótát (a kisebb poharakba félbe törve fért bele), befedtem eperpéppel, majd megint túrókrém következett, a tetejét pedig egész eprekkel díszítettem. Néhány órára a hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön.