Gyors bableves

  • 2013.05.23.
  • 7









Villámgyors bableves konzervből.







Hozzávalók:

3 doboz konzerv bab (1 doboz vörösbab, 2 doboz fehérbab)2 db főzőhagymakevés olívaolaj3 db sárgarépa6 db újrkumplikb. 10 dkg paprikás szalámifrissen őrölt tarkabors, sókevés chili1 csapott mokkáskanál őrölt babérlevélegy csapott evőkanál liszt + 2 evőkanál tejföl


Elkészítés:A vöröshagymát apróra kockáztam, a krumplit és a sárgarépát hámozás után feldaraboltam illetve karikáztam.A felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a krumplit, a répát, és a kockázott szalámit. Kevergetés mellett pár percig pirítottam, majd felöntöttem vízzel, fűszereztem (só,
őrölt tarkabors, chili, őrölt babérlevél)
és fedő alatt megfőztem.Amikor a krumpli és a répa megfőtt hozzáadtam a babot (levével együtt), és pár percig főztem, hogy összeérjenek az ízek. Végül kevés liszt és tejföl keverékével besűrítettem a levest.


Címkék

Levesek