KÓKUSZOS PÖFETEG

  • 2019.12.23.
  • 6

Jópofa neve van ennek a süteménynek. Könnnyű elkésziteni és mert mutatós az ünnepi asztalra is kerülhet.Én pont a könnyedsége miatt választottam, ezt a nem túl édes, és egyszerűen elkészithető finom sütit a karácsonyi asztalra.Hozzáavlók24 dkg finomliszt1 csipet só2 tk sütőpor9 dkg kókuszreszelék1 megmosott citrom reszelt héja6 dkg vaj vagy margarin15 dkg cukor2 db tojás10 dkg porcukorElkészités:Vegyünk elő két mélyebb tálat, plusz egy mélytányért a porcukornak.Az egyik tálban a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a kókuszreszelékkel, és a reszelt citromhéjjal.A másik tálban a megolvasztott vajat vagy margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A két részt összedolgozzuk, és az egyik tálbam letakarva egy órát a hütőszekrényben hűtjük.A sütőt előmelegítjük. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyi gombócokat formálunk, amiket megforgatunk porcukorban, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, egymás között e helyet hagyva.
Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Nekem 34 db. kisgombóc lett belőle, és három tepsiben sütöttem meg.