BAKONYI GOMBÁS HÚSGOMBÓC

  • 2019.12.08.
  • 0

Hozzávalók:40 dkg darált hús, én marhahúst választottam2 tojássó ízlés szerintbors ízlés szerint, de szerintem bőven
kb.3 ek zsemlemorzsa1 gerezd zúzott fokhagyma1 közepes fej vöröshagyma2 paprika1 tk pirospaprikakb.30 dkg gomba, én rókagombát használtam
kb.
1 evőkanál étkezési keményitőElkészítése:A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk és félretesszük.Kevés olajon megdinszteljük a megtiszított és apróra darabolt hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.Beletesszük a feldarabolt, megtisztitott paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük, lefedve főzzük. Ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.15 percig főzzük, majd a gomba szeleteket hozzáadva az egészet készre főzzük.Az étkezési keményitőt csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.KIfőtt tésztával, rizssel, nokedlivel tálaljuk, Nagyon finom étel.