SŰTŐTÖK LEVES KURKUMÁVAL ÉS TEJSZINNEL

  • 2019.10.23.
  • 4

HOZZÁVALÓK1 db sütőtök, ha kicsi, vagy fél sütőtök kb 1- 1/5 kg1 fej
hagyma vagy fél szál póréhagymakb.5 dkg vajszerecsendióörölt bors1 kk kurkuma ( turmeric )citromlé izlés szerint1 dl tejszínA sütőtököt kisebb darabokra vágom és sütőpapirral bélelt tepsiben, atanybarnára sütöm. Ez azért szükséges, mert igy az ize jobban karamellizálodik, karakteresebb lesz a sütéstől.Amig a tök sül, a hagymát apróra vágom
és a vajon megpárolom,
A hagymás keverékre ráteszem a héjától megtisztitott tököt, felöntöm zöldség vagy húsalaplével és pépesitem. Belekeverem a kurkumát és a szerecsendiót, sózom, borsozom és a tök édességének ellensúlyozására izlés szerinit citromlével izesitem. Legútoljára beleteszem a tejszint forralok egyet rajta és tálalható. Piritott tökmag, olivaolaj
valamint különböző magvak jöhetnek rá.
A burgonya nem vélentlenül nem szerepel a hozzávalókban, én a krémlevesekbe nem haszálok burgonyát, a sürősségét a hozzádaott
alaplé mennyiségével
állitom be.