SÁRGABARACK BEFŐTT

  • 2019.08.03.
  • 0

Az idei gazdag sárgabarack termés adta az ötletet, hogy tegyek el sárgabarackot üvegben télire.Ez az első alkalom, remélem sikerülni fog.1 kg sárgabarack (kimagozva, felezveA felöntő léhez400 g víz160 g kristálycukor1 befőtt tartósitó nem
azonos a szalicillal1 rúd fahéj (egész)3 szem egész szegfűszeg2- 3 db befőttes üveg
félliteres, de legyen még plusz
üveg odakészitveA befőttbe ne tegyünk , nagyon puha barackot. Azokat a barackokat válogassuk ki hozzá amelyek már szép érettek, de még nem túl puhákA
barackokat folyó víz alatt jól mossuk meg, magozzuk ki, felezzük el.A felöntő levet készítsük el. A cukrot a vízzel, a befőtt tartositóval
és a fűszerekkel felforraljuk, A viz mennyiségét
nem lehet pontosan megadni, mert az a baracktól függ. A lényeg, hogy az üvegbe tett barackokat tökéletesen befedje és ne lőgjon ki belőle a gyümölcs.Tegyük
be az előkészített, sterilizált befőttes üvegbe a sárgabarackokat.
Majd töltsük fel az üvegeket a
forrásban lévő felöntő lével úgy, hogy alig maradjon levegő benne és tökéletesen ellepje a gyümölcsöt. Én lezárás előtt fóliát teszek rá, majd a csavaros tetőt.A felöntés, lezárás után azonnal tegyük száraz dunszba, ( plédek közé, jól letakarva ) és 2-3 napra hagyjuk ott. Kihűlés után kerülhetnek a helyükre.