SPENÓTOS RIZS , A FINOM KÖRET

  • 2019.06.21.
  • 9

Hozzávalók:1/2 kg spenót1 vagy 1 1/2 csésze rizs1 apróra vágott vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1-2 bő evőkanál olajsó, bors ízlés szerintA friss spenótot többször jól átmossuk, lecsöpögtetjük majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Egy-két rottyantás után már le is szűrhetjük. Amikor kihűlt, apróra vágjuk. Olajat teszünk egy lábosba és halványra megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a a felaprított spenótot, és sót, borsot ízlés szerint. Mielőtt nagyon összeesne a spenót, jöhet hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizs , amit elöször pár percig jól megforgatunk a spenotos olajban majd felöntjük egy-másfél csészényi vízzel. Fedőt rá és 15-20 perc párolódás után elkészül.Friss salátával, kovászos uborkával önálló fogás is lehet, de sült, rántott húsok
mellé nagyon finom köret.