ZELLERKRÉMLEVES, TEJSZINNEL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL

  • 2019.05.22.
  • 2

Amikor napok óta esik az eső és még ráadásul
hűvös is van,
ilyenkor jó igazán egy tányér finom, zamatos átmelegitős leves. A következő recept
kevés hozzávalóból
igen hamar elkészül
és igazán
nagyon finom.Ami szükséges hozzá1 nagyobb zellergumó1 póréhagyma fele ( mindegy melyik )húslé esetleg leveskockasó, bors izlés szerinttejszinA zellergumót megtisztitom a héjától és felkockázom, a póréhagymát jól megmosom és összevágom és kb 1 liter vizben megfőzöm. Előtte beizesitem sóval, borssal, és vagy hozzáteszek kevés húsalaplét vagy belemorzsolok egy húsleveskockát. Ha puhára főtt a zöldség botmixerrel pépesitem, tejszinnel dúsitom, simára keverem, átmelegitem és már tálalhatom is. Jó étvágyat.