CARUSO TORTA

  • 2019.03.25.
  • 8

Több magyar cukrászmester találta ki ezt a finomságot a világhírű tenorista Enrico Caruso tiszteletére, aki 1907-ben járt nálunk.Hozzávalók:15 dkg margarin28 dkg kristálycukor18 dkg finomliszt6 tojás20 dkg étcsoki9 dkg őrölt mogyorófél citrom leve és héjaElkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a mogyorót és a lisztet. A margarinos krémet a tojásfehérjés habbal összeforgatjuk.Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. A csokit ráreszeljük, majd a massza másik felével egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.Tetejére tálaláskor porcukrot szórunk, és reszelt csokival díszítjük.