SÜTŐBEN SÜLT, FűSZERES RÁNTOTT KARFIOL

  • 2019.01.31.
  • 0

1 db közepes karfiolkb.15 dkg zsemlemorzsakb. 10 dkg liszt2 db tojás1 gerezd fokhagyma pépesitve1/2 teáskanál őrölt római kömény1/2 teáskanál
chilipehely vagy cayenne bors,
1/2 teáskanál füstölt paprika örleménysóborsElkészítés: A karfiolt rózsáira, szedjük és alaposan megmossuk.. Egy lábosba tegyük , öntsük rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és sőzzuk meg. Kis lángon főzzük roppanósra. Ez kb. öt perc. Szűrjük le és csepegtessük le róla a vizet. Közben készitsük el a pácot, amiben majd a karfiolt belefogatjuk. Mély tálba tegyük a chilipelyhet, a borsot, örölt köményt, a pépesitett fokhagymát, örölt füstölt paprkát,
sót és borsot majd a felvert tojásokat és jól keverjük össze. A panírozáshoz elöször a liszttel majd az összekevert páccal vonjuk be a karfiolrózsákat és egy villa segitségével fogassuk meg bene. el. Harmadjára a zsemlemorzsában hempergessük meg.Sütőpapiros tepsibe tegyük,
A karfiolok tetejére csöpögtesünk pici olajat és 18z fokon addig süssük, amíg aranzbarna nem lesz. Félidőben a karfiolrózsákat forditsük meg, hogy a másik oldal is szép aranyló legyen..Ha szükséges a násik oldalra is önthetünk pici olajat. Salátával, füszerezett yoghurttal forrón tálaljuk.