Pekingi sertés

  • 2018.10.17.
  • 0

Marinád Kb 3o dkg sertésszűz 1 ek szójaszósz , én sötét szójaszószt használtam 1 teáskanál gyömbér 1 ek kínai rizsecet vagy rizsbor 1 ek napraforgó olaj 1 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál víz
Szósz
2 ek Hoisin-szósz 1 ek kínai rizsecet vagy rizsbor 1 ek cukor fél teáskanál szezámolaj nálam napraforgóolaj 2 szál újhagyma zöldje
Éles késsel hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd szeleteljük fel vékony szeletekre, amit aztán felcsikozunk.Mélyebb tálkában állitsuk össze a pácot, a reszelt
gyömbért, a rizsecetet , a kemenyitőt,olajat és a vizet és keverjük jól össze. A felcsikozott húst keverjük bele és egy éjszakára tegyük a hütőbe.Másnap wokba vagy/serpenyőbe magas hőfokon melegítsünk 2 ek olajat, adjuk hozzá a a bepácolt húscsikokat , és süssük, amíg kifehéredik (kb. 3 perc). Szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre. Most ugyanebbe a serpenyőbe tegyük a szósz hozzávalóit kivéve a szezámolajat és az újhagymát és forraljuk fel. Tegyük bele a bepácolt húscsikokat és süssük állandó kevergetés közben 5 percig. Legvégül tegyük hozzá a szezámolajat és jól melegitsük vele át. Tálaljuk zöldséggel,vágott újhagymával. Én szezámolaj helyett napraforgó olajat használtam