LAURA AMERIKAI PALACSINTÁJA

  • 2018.10.24.
  • 3

Az amerikai palacsintát nagyon könnyü elkésziteni. Édesen vagy sósan egyformán finom.Egy jó leves után remek választás, de egy kényeztető hétvégi reggelinek is megállja a helyét.Mi szilvalekvárral ettük és mindenkinek izlett, köszi Laura.Hozzávalók12 dkg. iszt1 teáskanál sütőpor

2
tojásMásfél
dl tej
1 csipetnyi só
5dkg vajkevés olaj a sütéshezElkészítésA lisztet és sütőport szitáljuk egy nagyobb tálba.
A 2 nagyobb vagy 3 kisebb tojás sárgáját és fehérjét válasszuk szét. A vajatt olvasszuk fel. A tojások sárgáját a tejjel keverjük el, majd az olvasztott vajjal együtt öntsük a sütőporos lisztes keverékhez és keverjük csmomentes
masszává.A tojások fehérjét csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsünk bele kevés
olajat. Tegyünk
a palacsintasütőbe keveset a tésztából úgy, hogy kb. 8 cm átmérőjű kört kapjunk. Ha a palacsinta felső oldala kezd picit megszilárdulni, az alsó oldala pedig már barnára sült, fordítsuk meg, és süssük barnára a másik oldalát is. Tálalásig alufóliával letakarva tartsuk melegen.A fenti
recept csak 2 főre elég, ha többen vagyunk növeljük, duplázzuk meg
a hozzávalókat