TÁRKONYOS GOMBALEVES

  • 2018.07.18.
  • 6

Hozzávalók: 50 dkg barna vagy fehér csiperkegomba 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa 5 dkg vaj 1 közepes vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma zöldjével együtt 1 gerezd fokhagyma kb. 1 liter húsleves ( lehet kockából) 2 dl főzőtejszín kakukkfű 2-3 ágacska tárkonylevél kb 2 evőkanálnyi őrölt bors 1 csokor petrezselyem só , borskis maréknyi száraz aprótészta
A zöldségeket megmosom és megtisztitom , majd apróra vágom. Melegitett vajon nem túl magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig a leve nagy részét elpárologja. Rászórom a gombát, sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, felengedem a húslevessel, és kakukkfűvel, tárkonnyal ízesítem. Kis maréknyi száraztésztát ( eperlevél, zab, kislocka) dobok a levesbe, ezzel együtt lassan addig főzöm, ameddig a tészta megpuhul. Aztán belekeverem a tejszínt , amit egy kávékanál étkezési keményitővel elözóleg elkevertem, Egyet forralok rajta és már kész is a tálalásra.