CUKKINIS, JUHTÚRÓS QUICHE

  • 2018.05.30.
  • 5

A tésztához:20 dkg liszt 10 dkg hideg vaj, felkockázva csipet só 3-4 evőkanál jéghideg vízTöltelék 2 cukkini 200 g juhtúró2 tojás só, bors izlés szerintolívaolaj petrezselyem apritvasó, bors reszelt sajt (elhagyható)A hideg vajat vágjuk kockákra, és adjuk a liszthez, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk szét a lisztben. Tényleg gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne melegedjen át a vaj. (Késes betétű robotgéppel pillanatok alatt kész ) Adjunk hozzá 3-4 evőkanál jéghideg vizet, és dolgozzuk a tésztát egyneművé. Tegyük két sütőpapír közé a tésztát , és nyújtsuk lapos, kerek korong formára, majd tegyük minimum fél órára pihenni a hűtőbe. A sütőt kapcsoljuk 200˚C-ra Közben a cukkinit szeleteljük fel egész vékony karikákra. Egy tálba a tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt cukkinit
és a
juhtúrót. Ha szükséges sózzuk (ez általában nem kell, mert a juhtúró is sós!), borsozzuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd keverjük össze az egészet. A tészta korongot vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk akkorára, hogy egy kb. 24 cm átmérőjű piteformát ki lehessen bélelni vele. Alaposan nyomkodjuk a tésztát a formához, és az oldaláról lelógó felesleget vágjuk le. A tésztára, öntsük rá a cukkinis keveréket, ha szükséges szórjuk meg reszelt sajttal , és süssük 35-40 percen keresztül, míg aranybarnára sül.