SÜTŐTÖKÖS NARANCSLEVÁR

  • 2018.02.19.
  • 9

Erre a gyönyörű narancssárga lekvárra még ránézni is jó, igy február környékén , mert a napsugaras időket idézi fel bennünk.Nemcsak szineiben, az izében is nagyon
kellemes, nem túl édes, finoman
aromás és, hogy még egészséges is az már csak hab a tortán. Érdemes kipróbáni.Hozzaávalók:3 narancs1 kg sütőtökkb. 15 dkg xilit1 kk vaniliáscukor1
csomag zselésitő befözőszer
1 dl vizHogyan készitsük el:A tököt meghámozva és magjait kikaparva felkockázzuk, és nagy lábosba tesszük. A narancs levét kinyomjuk, belsejét kis darabokra vágjuk, és levével együtt a tökhöz adjuk. A vízzel felöntjük és a forrástól számított 25 percig rotyogva főzzük, közben a keletkező habot leszedjük. Fakanállal vagy botmixerrel
pépesre keverjük. A zselésítőt 3 evőkanál xilittel összekeverjük, majd a tökhöz adjuk. Felforraljuk, és 3 percig kis lángon főzzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a maradék xilitet és a vaniliás cukrot. Ismét forraljuk 3 percig, majd a tűzről levéve tiszta befőttesüvegekbe töltjük. Lezárjuk, és jó meleg pokróc közé dugjuk „aludni” egy éjszakára.. Csak kihűlés után rakjuk a végleges helyére.A receptben azért irtam körülbelüli mennyiséget a xilitre, mert nem akartam, hogy túl édes legyen. Mivel az izlések különbözőek, igy a xilit vagy cukor mennyisége
izlésünk szerint növelhető.