CITROMOS OMLÓS KEKSZ

  • 2017.12.06.
  • 6

A citrmos sütemények nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztal diszei is lehetnek. Az izűk
a kellemesen savanykás mellett, még űditő és könnyű, ami
igy az ünnepek környékén nem hátrány.Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 10 dkg vaj 7 dkg porcukor 1 citrom reszelt 1 evőkanál tejföl fél teáskanál vaníliaaroma csipet só
Elkészítése:Keverjük össze a lisztet és a sót, majd morzsoljuk össze a felkockázott, hideg vajjal. Ha már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is. Tegyük hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk folpack fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagra. Ezután szúrjuk ki különféle formákkal vagy formázzunk belőle tallérokat.majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük, körülbelül 15-20 perc alatt. Kihűlés után fantáziánk alapján diszithetjük.Én most ettől eltekintettem és simán hagytam,Forrás Papp Cecilia