GRÁNÁTALMA NYITÁSI TECHNIKA

  • 2017.11.21.
  • 5

Gyönyörű piros gránátalmák mosolyognak ránk az üzletekben. Ne idegenkedjünk megvenni ezt a csupamag gyümölcsöt. Eg yátlagos méretű gránátalmában közel 600 mag található, ezért nem mindegy hogyannyerjük ki a magjait, anélkül, hogy az egész konyhánkat összespiccelnék vele.Megéri a vele való
munka, mert a
a gránátalma jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk,
ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek.Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is