BARNA CSIPERKE FÜSZERES JUHTÚRÓVAL TÖLTVE

  • 2017.10.04.
  • 8

A barna csiperkegomba más néven krémgomba, francia krémgomba, római gomba, sőt portobello, baby bella gomba neveken is előfordul.Kicsit erdei gombát idéző, világosbarna árnyalatú, tömör, kemény húsú, a fehér csiperkénél sokkal karakteresebb gomba, ezért érdemes kipróbálni.J uhtúróval megtöltve pikáns nagyon kellemes iz jön létre. Hozzávalók 6 db nagyobb barna csiperke 200 g
juhtúró1 nyers tojás1 csomag újhagymakevés sóörölt bors izlés szerintpetrezselyemzöld apritva Elkészítés Megtisztítjuk a gombákat és kitörjük a szárukat. A szárakat későbbi felhasználásra a mélyhűtőbe teszem. A gombakalapokat kicsit megsózom. A hagymát összevágom és megpárolom. Mikor megpuhultak, felaprított petrezselyemzölddel, borssal ízesítjük és 1 db. nyers tojás adok hozzá majd összekeverem. Ezután hozzáadjuk a juhtúrót. Kiskanállal megtöltjük a gombakalapokat a juhtúrós töltelékel és a megtöltött gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk
Meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőben addig sütöm , míg megpuhulnak a gombakalapok