SZILVA CHUTNEY

  • 2017.09.27.
  • 9

1 kg szilva1 nagy fej lilahagyma2 gerezd fokhagymakis darab friss gyömbér reszelve4 evőkanál balzsamecet 2 teáskanál őrölt fahéj ( vagy 2 db egész )fél teáskanál őrölt szegfűszeg 1 csillagánizs1
piros chili paprika kimagozva apróra vágva1 dl vörösborecet vagy almaecet20 dkg barnacukor1 csipet sókevés frissen őrölt bors (ízlés szerint)
A megmosott kimagozott szilvát elnegyedeljük, a lilahagymát vékony félkarikára vágjuk, fokhagymát összepréseljük,
a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Az egészet egy nagyobb fazékban feltesszük főzni, közben hozzáadagoljuk a fűszereket, majd 1-1,5 órát főzzük, amíg szinte egyneművé válik, és jól besűrűsödik. A vörösborecetet a végére hagyjuk, amikor már majdnem kész csak az utolsó 5 percben keverjük hozzá. Még forrón üvegekbe adagoljuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd másnapig száraz dunsztba rakjuk.

Címkék

Szilva Chutney