GOMBAFASIRT A SÜTŐBŐL

  • 2017.09.12.
  • 8

Hozzávalók: 50 dkg csiperke1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 csokor friss petrezselyem újhagyma zöldje aprra vágva só, örölt bors 1-1,5 dl tejzsemlemorzsa 2 tojás Panirozáshoz: zsemlemorzsaolaj.Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra felvágott gombát és puhára pároljuk. Mielőtt puhára párolódna a gombánk még
megsózzuk, megborsozzuk,beletesszük az összevágott újhagyma zöldjét
a felaprított petrezselymet.A zsemlemorzsát tejjel összekeverjük, majd belekeverjük a gombát és a tojásokat. Kicsit hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sűrűbbé tehetjük,annyira
hogy formázni tudjuk. Golyókat formázunk a masszából és a sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, ahol
kissé
ellapitjuk és olajjal megcsepegtetjük. 18o fokon légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük, ha szükséges félidőben megforgathatjuk.