SPÁRGÁS QUICHE, ASPARAGUS QUICHE

  • 2017.06.06.
  • 9

Ehhez a nagyon finom ételhez, a legalapvetőbb, hogy a spárga friss és ne fás legyen.Tisztitásnál
a spárgát a csúcsos rügynél fogjuk meg és a spárga héját zöldségpucolóval húzzuk le. Mosás után
a spárga
nem rügyes végeit addig várjuk le, mig a kés könnyedén belemegy, a fás részeket felhasználhatjuk leves alaplének, a fás spárgát a főzés után kidobjuk.Hozzávalók a tésztához2o dkg liszt1o dkg vaj1 tojássárga1 nagy csipet sóbő fél dl, hideg vizA hozzávalókat ,elöször a lisztet és a vajat, majd a többit összeállitjuk, és a hűtőbe tesszük egy fóliába csavarva.A spárgát a tisztitás után sós vizben roppanósra főzzük. Jót tesz az izének, ha egy leveskockát teszünk a fözővizbe, ebben az esetben óvatosan sózzuk csak meg.A megfőtt spárgát szűrjük le és tegyük félre.A töltelékhez: 50 dkg spárga (kinek mi a kedvence, én a fehérre szavazok) kb 5 dkg bacon 3 db tojás 25 dkg ricotta maradék reszelt sajt só szerecsendió őrölt fehérborsElkészitésAz egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel simára keverjük a ricottával és a sajttal.A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy piteforma aljába nyomkodjuk.Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt baconbe csavart spárgát. Végül óvatosan ráöntjük a tojásos ricottás keveréket.180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni. Torta formájű szeleteket vágunk belőle és bármilyen salátával körithetjük. Langyosan a legjobb.

Címkék

Spárgás Quiche