OMLÓS, RÁCSOS SZILVÁS SÜTI

  • 2015.10.28.
  • 3

A tésztához:30 dkg liszt10 dkg vaj10 dkg cukor2 tojássárgája1 evőkanál rumHozzávalók a töltelékhez:50 dkg kimagozott szilva5 dkg darált dió5 dkg cukor1 kiskanál őrölt fahéjfél citrom reszelt héjaA lisztet a cukorral keverjük össze. Morzsoljuk bele a vajat,
majd adjunk
hozzá a két tojássárgáját, valamint a rumot, és gyúrjuk össze.
Közepes kivajazott
tepsibe alulra tegyük a tészta háromnegyed részét,a maradék részét pedig félre tesszük.Tegyük rá a már összekevert
fahéjas, citromhéjas, diós szilvát , és teritsük szét
el a tésztán. A maradékból sodorjunk
csíkokat, és rácsozzuk
be a pite tetejét. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük..