MEGGYES PITE MANDULÁVAL

  • 2015.08.09.
  • 0

A friss meggyes sütemények nagyon finomak. Ami egyedivé teszi őket, az hogy az édes és a fanyar izek pompás találkozót adnak egy-egy meggyel készült sütiben. Amig lehet használjuk ki, hogy ezt a finom gyümölcsöt frissen
tudjuk
az édességünkhöz
felhasználni.Hozzávalók:
10 dkg vaj 2 db tojás 25 dkg cukor 2 dl tej 25 dkg liszt fél csomag sütőpor
vaniliás cukorreszelt citromhéj 1 kg kimagozott friss meggy
vagy befőtt
Elkészítés:Keverőtgéppel a vajat, a cukrot és a tojásokat habosra kavarjuk. Beleöntjük a tejet, a lisztet, a sütőport,cukrokat a jól megmosott citrom resyelt héját és pár perc alatt géppel simára, fényessé, levegőssé dolgozzuk.Sütőpapiros , közepes méretű ,tepsibe öntjük, rászórjuk a lisztbe beforgatott, már előzöleg lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegitett sütőben, közepes hőfokon, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.Amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakarjuk, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.