GRIZES TÚRÓS

  • 2014.04.21.
  • 0

Két elmosandó tál, pár perc időráforditás és már kész is ez a finomság. Érdemes elkésziteni.Hozzávalók50 dkg tehéntúró8 evőkanál cukor2 dl. telfől3 evőkanál bűzadara2 evőkanál rétesliszt1 csomag sütőpor ( 15.5 g)2 csomag vaniliás cukor5 tojásElkészités:A tűrót egy evőkanállal nyomkodjuk csak szét, mert itt az a lényeg, hogy a tűró kissé darabos maradjon.Az 5 tojást válasszuk ketté, a habjából verjük kemény habot, a sárgákat tegyük félre.A sütőt melegitsük elő.A túrót, a cukrot, a grizt, a lisztet, a sütőport és a vaniliás cukrot jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és atkeverjük vele, majd a tojások sárgáját keverjük bele és legvégül a kemény tojásfehérje habot.Kivajazott, kilisztezett közepes méretű sütőbe öntjük és az előmelegitett sütőben 45 percig 18o fokon süssuk meg.
Várjuk meg mig kihűl. aztán szeleteljük.Langyosan a legjobb, de hidegen sem fog sokáig a tányéron árválkodni.

Címkék

Grizes Túrós