MEGGYES RÉTES

  • 2013.08.01.
  • 4

Az ember lánya ilyen melegben
csak akkor kapcsolja be a sütöt, ha arra nagyon nyomós oka van.Nagyon kedves, Yucatán félszigetről ( Mexicó) érkező barátnőmnek szerettem volna kedveskedni vele Remélem sikerült..Hozzávalók:1 csomag réteslap1 1/2 kg meggyizlés szerint cukorizlés szerinti örölt fahéjkb. 8 dkg darált diózsemlemorzsaolvasztott vaj kb. 8 dkgvagy növényi olajA réteslapcsomagot kinyitjuk és egy konyharuhára helyezzük. A felso 2 lapot,
ha a tészta nagyon vékony akkor 3 lapot vegyünk le belőle, a többit hajtogassuk vissza mert könnyen kiszárad.A kivett 2 vagy 3 lapot mindkét oldalukon vékonyan kenjük meg vajjal vagy olajjal, majd helyezzükmindegyiket egymásra. A felső lapra egyenletesen szórjuk zsemlemorzsát, ez fogja felszivni a gyümölcs levét, majd szórjuk meg örölt dióval . A meggyet közben keverjük el az izlés szerinti cukorral, örölt fahéjjal ésszórjuk egyenletesen a tésztára, úgyhogy mindenhol egyenletes legyen kivéve egy kb,ötcentis felső csikot , mert ahogy feltekerjük a tésztát a töltelék onnan úgyis kiesne.Ha a gyümölcsöt elszórtuk a tésztán, akkor a konyharuha végével hirtelen mozulattal tekerjük fel a tésztát. és annak segitségével emeljük át a sütőlapra. Tetejét megkenhetjük tojással vagy egyszerüen csak olajjal.
A tészta csomagján előirtak alapján süssük meg. Szeletekre vágás után szórjuk meg porcukorral.

Címkék

Meggyes Rétes