ANZAC KEKSZ, ANZAC BISCUIT

  • 2013.05.10.
  • 0

Ausztráliában és Új- Zélandon nagyon népszerü sütemény. Hamar elkészithető, sokáig eláll, már ha véletlenül megmarad. Én ezt a receptet választottam, az eredeti ausztrál receptben a kókusztej is szerepel.Hozzávalók:15 dkg liszt15 dkg zabpehely15 dkg cukor12,5 dkg vaj5 dkg kókuszreszelék3 evőkanál méz3 evőkanál forró viz1 teáskanál szódabikarbónaElkészités:A száraz alapanyagokat összekeverjük.A mézet, vajat összeolvasztjuk egy lábosban, vigyázva nehogy megégjen.A szódabikarbónát feloldjuk a forró vizzel, majd összekevrjük a száraz anyagokkal, és jól összekeverjük.Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, majd tenyerünkkel lelapogatjuk.Előmelegitett sütőben 18ö fokon 8-1o perc alatt megsütjük.Forrás:
Édességek aranykönyveVideo: itt

Címkék

Anzac Keksz