RAKOTT ZÖLDBAB

  • 2013.01.17.
  • 4

A rakott ételeket könnyü elkésziteni, mert rövid idő alatt izletesen finom ételeket varázsolhatunk, ráadásul nem túl sok munkával.Egy dolgon a receptirásnál azért
elgondolkodtam, hogy miért hivjuk zöldbabnak a sárga hüvelyü zöldbabot?Hozzávalókkb 8o dkg zöldbab4o dkg darált hús lehet sertés, csirke, pulykakb 1o dkg rizs3- 4 dl tejföl1 db tojás1 vöröshagyma1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágvapirospaprikamajorannakb 3 evőkanál olajparadicsomzöldpaprikaÉn
a zöldbabot konzervben vettem igy a doboz kinyitásán kivün nem volt vele több dolgom, és 4 db-t használtam fel az étel elkészitéséhez.A hagymát apróra vágtam, és aranybarnára pároltam, majd meghintettem pirospaprikával és beletettem a darált húst és kevergetve megpároltam. Közben az apróra vágott fokhagymát, örölt borsot és majoránnát is hozzátettem és megsóztam.A rizst megmostam és egy edényben megpároltam, mikor elkészült a darált húshoz adtam
és összeforgattam vele és a beletett nyers tojással is,Egy nagyobb téglalap alaku jénai tál
aljára
vajdarabokat helyeztem, erre egy sor zödbabot tettem, majd a rizses darált húsos keveréket teritettem rá, aztán következő rétegként a tejföl jött egyenletesen bevonva a húsréteget, majd összevágott paprika és paradicsom , és a megmaradt zöldbab került a tetejére.Szórhatunk rá egy kis finom zsemlemorzsát, és vajdarabokat, majd betoljuk a sütőbe és kb 2o percig sütjük.