Extrém kaland: szefárd zsidó vacsora Észak-Afrika ízeibe burkolva

  • 1970-01-01
  • 3


Dear Nagyétkű, Nagyszomjú Társ!Örömmel jelentjük, hogy tízéves lett Magyarország talán legizgalmasabb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus BT.A születésnapi ünnepélyre Szellemi Atyánknál, Wang mesternél került sor - ráadásul annak teljesen átalakult Gizella-úti "fájndájningjában", ahol 16-fogásos kínai vacsorát abszolváltunk.Vacsoráink az ELKÖTELEZETTSÉG jegyében zajlottak, aminél fogva játékot is indítottunk: "Keressük azt a LEGELKÖTELEZETTEBB EMBERT, aki a Lucullus BT érdekében valami NAGY dologra képes (ez lehet egy "vicces" vállalás, egy "őrültség", "adakozókedv jótékony célra" - bármi, aminél fogva az Elnök El Presidente ki tudja választani azt a szerencsés játékost, aki visszanyeri, sőt, MEGDUPLÁZZA a vacsorájának árát. "Nos, az étteremre rá sem lehetett ismerni: a mester nagy szintet ugrott és létrehozta az ország legeslegjobb kínai csúcséttermét, ahol fejedelmi körülmények közt ünnepeltünk. A vacsora árbevételének egy részét jótékony célra ajánlottuk fel, mert elegünk lett abból, hogy miközben MI tíz éve folyamatosan éttermekbe járunk és lakmározunk - mások meg gyakran éheznek. Wangot nem kell bemutatni, a kínai konyhát sem, hiszen az elmúlt évek során számtalanszor megtettük már ezt keresztbe-és kasul, viszont jöjjön a sokfogásos kínai menüsor: Szecsuáni csípős-savanyú leves Kínai tavaszi tekercs Wang-féle hideg csülökrolóSerpenyőben sült húsos derelye Kou shui feipian, a neves ökörpacalFafülegomba-saláta Fokhagymás uborkasaláta    Ropogósra sült Thai csirkeGong-bao csirke lótuszgyökérrel"Ég és Föld" oldalas  Marhahús illatos-omlós gombával és bambusszal Grillezett Póréhagymás-Bárány Szójás tofu   Zöldséges pirtott házi tésztaFött jázmin rizsMeglepetés "TORTA" Király Anita jóvoltábólÖrülünk, hogy tízévesek lettünk, és az egyesület továbbra is meghatározó szerepet játszik a magyarországi gasztronómiai világban.