Dining Guide Food Show

  • 2012.08.28.
  • 7



Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Dining Guide Food Show,  egy kis utcai jelleggel fűszerezve, hiszen számos utcán át vehető, ehető étel is megjelenik. Lesz hamburgeres, sonkás, osztriga, hal, különféle tengeri herkentyűk, lángos, olívaolaj, és még sorolhatnám, mi minden, ami csak szem-szájnak ingere.


A helyszín ezúttal a Hold utcai piac (szerintem nagyon jó választás). A shownak természetesen most is szerves része a Blogkóstoló, amelyre ismét meghívást kaptam. Az idei lebonyolításban a bloggerek nem egyszerre fogják kínálni portékájukat, hanem hármas csoportokban és 3 óránkénti váltásban. Ez nekünk is könnyebb, már csak azért is, mert egy-egy blogger csak 80 adag ételt készít. Velem szeptember 8-án este 18-21 óra között, Axi's Kithen és Limara társaságában lehet találkozni. Az általunk kínált menüben citromos sült malactarjás szendvics szilva chutney-t, juhtúrós töltött paprikát majd gyümölcslepényt lehet kóstolni. A belépés ezúttal díjtalan, csak az elfogyasztott ételekét, italokért kell fizetni.
Jómagam teljes mértékben szezonális étellel, juhtúrós töltött paprikával készülök, melynek receptje alább olvasható.


Hozzávalók (4 adag)
- 4 kápia paprika - 200 g bryndza - 2 tanyasi tojás - 2 száraz zsemle lereszelve - 1/4 szerecsendió, bors - 400 g tőérett nem savas paradicsom (lucullus) - 1/2 fej vöröshagyma - 1/2 fej fokhagyma - 1/2 csili - 1/2 csillagánizs - 1/2 tk római kömény - só, bors - olívaolaj 30 ml- zellerzöld, kapor
1. A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámozom, a magját kikaparom, apróra kockázom.
2. Olívaolajon megfuttatok egy fej finomra vágott hagymát. Amikor üvegesedni kezd, durvára tört római köményt és egy egész csillagánizst dobok rá, összepirítom, majd hozzáadom a kimagozott és felaprított csilit, a paradicsomot, valamint a zellerzöldből, kaporból, petrezselyemzöldből álló fűszercsomót és a sót. Legalább fél-háromnegyed órán át párolom fedővel félig lefedve. Legvégül finomra vágott fokhagymát adok hozzá, összeforralom, és turmixgépben vagy botmixerrel eldolgozom. Nem kell túl simára, jobb, ha kicsit darabos marad.
3. A paprikák tetejét körbevágom, a csumát határozott mozdulattal benyomom, így könnyebben kihúzható. A bennmaradó magokat, ereket kiveszem.
4. A juhtúrót villával összetöröm, hozzáadom a tojást, belereszelem a szerecsendiót, tarkaborsot török bele, eldolgozom. Hozzáadom a lereszelt száraz zsemléket, összegyúrom. Inkább lágyabb legyen, mint túl kemény.
5. Egy cserépedényt vagy tepsit kikenek olajjal. Kb. 80%-osra betöltöm paprikákat, tepsibe helyezem őket, finoman meglocsolom olívaolajjal, enyhén sózom a külsejét. Forró sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.