MANDULÁS SÜTINYALÓKA

  • 2011.07.28.
  • 8


fotó: Jakab Krisztina
 
hozzávalók kb. 15-20 darabhoz:

1 tábla ( 125 gramm) jó minőségű étcsoki
10 dkg mandula durvára vágva, majd enyhén megpirítva
kész piskótatészta: megmaradt piskótaszélek/darabok vagy kb. egy fél tepsi frissen sütött piskótatészta, recept itt
1,5 dl tejszín
kb. 3-4 evőkanál mascarpone
(édesszájúaknak opcionálisan egy kevés porcukor)
hurkapálca (harmadolva-negyedelve)

 
a hozzávalókból pedig így lesz sütinyalóka, aki nem szeret tésztában tapicskolni, annak ez a recept erősen ellenjavallt!:):

vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, zárd el alatta a lángot, de hagyd a forró víz felett a csokit és tedd félre
a kihűlt piskótatésztát vágd apró darabkákra
tedd nagy keverőtálba, és adj hozzá a tejszínt és a mascarponét
kezdd el a kezeddel óvatosan összedolgozni őket, míg gyúrható állagú masszát kapsz ( higíthatod több tejszínnel, ha szükséges)
gyúrj (kojak-)nyalóka nagyságú golyókat belőle (ha tudod, mekkora egy kojak-nyalóka, ha nem tudod, ciki:)
szúrj mindegyik közepébe hurkapálcadarabot (vagy kis bambusznyársat)
mártsd a nyalókát a csokoládéba, hagyd, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd szórd meg egy kevés mandulával, és tedd félre vagy egy hungarocellbe tűzve, vagy sütőpapírral letakart tálcára, hogy a csoki megdermedhessen rajta

 
szóval ilyen totál egyszerű, de igazi cukiság a sütinyalóka, gyerek születésnapi partira azonban csak elszántabb anyáknak ajánlott, mert szürreális mennyiség fogyna belőle
 
Garamvölgyi Gerda receptje - amúgy meg érdeklődőknek további Gerda receptek itt a livingkitchenen